Άσκηση Mola 03: Σύνθετο γεωμετρικό δύο χρωμάτων

Πολλές από τις υφασματογραφίες της τεχνικής Mola αφορούν σύνθετα γεωμετρικά σχέδια.
ινδιάνικη τέχνη, τέχνη λατινικής Αμερικής, τέχνη ινδιάνων, τέχνη στο ύφασμα, λαϊκές τέχνες,


Βήμα 1. Επιλέξτε δύο μονόχρωμα υφάσματα με έντονα και αντίθετα μεταξύ τους χρώματα (μέγεθος περίπου 60X75cm το κάθε κομμάτι). Στη συγκεκριμένη άσκηση επιλέχτηκε πορτοκαλί και κυανό. 

Βήμα 2. Εκτυπώστε το σχέδιο (διαστάσεις σχεδίου 50Χ65 cm). Επειδή το σχέδιο είναι μεγαλύτερο από μια κόλλα Α4, θα πρέπει να το τυπώσετε είτε σε κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων είτε στο σπίτι σας, σε πολλά κομμάτια τα οποία θα ενώσετε με κόλλα.   
γεωμετρικό σχέδιο, διακοσμητικό σχέδιο,

Βήμα 3. Αντιγράψτε το σχέδιο με καρμπόν στο ένα από τα δύο υφάσματα (για παράδειγμα αντιγράψτε το σχέδιο στο πορτοκαλί ύφασμα). Βάλτε τα υφάσματα, το ένα πάνω από το άλλο και τρυπώστε περιμετρικά με βελόνα και κλωστή. Τρυπώστε επίσης, πάνω στις γραμμές τους σχεδίου. 

Βήμα 4. Με το ψαλίδι, αρχίστε να κόβεται μερικά εκατοστά το πορτοκαλί ύφασμα, να διπλώνετε προς τα κάτω και να ράβετε με κρυφή βελονιά- πρώτα τη μία πλευρά και ύστερα την άλλη. Η διαδικασία μοιάζει με "σκάλισμα" και είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. 
ινδιάνικη τέχνη, τέχνη ιθαγενών, πρωτόγονη τέχνη, primitive art, πολιτισμός λατινοαμερικάνικος


πρωτόγονη τέχνη, τέχνη ιθαγενών, τέχνη ινδιάνων, τέχνη παναμά
Το Mola σε ημιτελές στάδιο. 

τεχνη λατινικής Αμερικής, παραδοσιακή τέχνη λατινικής Αμερικής, λαικές τέχνες, τέχνη στο ύφασμα, τέχνη Ινδιάνων, Ινδιάνικος πολιτισμός, πολιτισμός των Ινδιάνων, τέχνη από παναμά, λατινοαμερικάνικος πολιτισμός, πρωτόγονη τέχνη
Το εργόχειρο mola ολοκληρωμένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου