Βελονιά Τρύπωμα

Η βελονιά τρύπωμα είναι μία από τις πιο εύκολες βελονιές κεντήματος και το αποτέλεσμα μοιάζει με διακεκομμένη γραμμή (παύλα-κενό). Ανάλογα με την περίπτωση, οι παύλες έχουν ίσο μήκος με τα κενά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι παύλες είναι μεγαλύτερες από τα κενά. Η βελονιά τρύπωμα χρησιμοποιείται τόσο για ευθύγραμμα όσο και για καμπύλα περιγράμματα. 


βελονιές κεντήματος, τρύπωμα

Οδηγίες:
1: Ξεκινήστε από την ανάποδη του υφάσματος, τρυπήστε με τη βελόνα το ύφασμα και τραβήξτε προς τα επάνω την κλωστή μέχρις ότου ο κόμπος φτάσει στο ύφασμα. 
2. Ξανα-τρυπήστε με τη βελόνα από εμπρός προς τα πίσω, σε μικρή απόσταση από το προηγούμενο σημείο. Τραβήξτε την κλωστή πίσω. 
3. Τρυπήστε με τη βελόνα από πίσω προς τα εμπρός, σε μικρή απόσταση από το προηγούμενο σημείο. Τραβήξτε την κλωστή επάνω.
4. Περάστε τη βελόνα από μπρος προς τα πίσω, σχηματίζοντας τη δεύτερη βελονιά.

instructions, stitches, embroidery

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρις ότου ολοκληρώσετε το σχέδιο.

βελονιές κεντήματος, οδηγίεςΣημείωση: Αντί να κάνετε τις βελονιές μία μία μπορείτε να κάνετε 2-3 βελονιές ταυτόχρονα, διπλώνοντας το ύφασμα με το αριστερό σας χέρι (αν είστε δεξιόχειρας). Η πρώτη μέθοδος χρειάζεται τελάρο κεντήματος ενώ η δεύτερη δουλεύεται πιο ελεύθερα. 

Σημείωση: Αν είστε δεξιόχειρας κεντήστε από δεξιά προς τα αριστερά. Αν είστε αριστερόχειρας κεντήστε από αριστερά προς τα δεξιά. 

Δείτε και το βίντεο: 

Δείγματα κεντήματος με τη βελονιά τρύπωμα
shashiko, running stitch, doodling in embroidery
Κέντημα με λευκή κλωστή σε μπλε βαμβακερό ύφασμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου