Πειραματισμοί πάνω στο γιαπωνέζικο μοτίβο Asa-No-Ha

μοτίβα, σχέδια ταπετσαρίας, πως σχεδιάζω ταπετσαρίες, πως σχεδιάζω πλακάκια, σχεδιασμός ταπετσαρίας.

Ακόμα και ένα παραδοσιακό μοτίβο που έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες σε διάφορους τομείς των διακοσμητικών τεχνών, μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα ολοκαίνουργιο και πρωτότυπο μοτίβο. Ας πάρουμε το παράδειγμα του πασίγνωστου μοτίβου Asanoha, που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς του γιαπωνέζικου πολιτισμού. Τι είδους πειραματισμούς μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να δημιουργήσουμε πρωτότυπα μοτίβα ακόμα και από ένα τόσο κοινότυπο σχέδιο;

 • Πειραματισμοί με μονοχρωματικά σχήματα. Επιλέξτε ένα χρώμα, για παράδειγμα το μπλε. Χρησιμοποιήστε για τις γραμμές του σχεδίου μια σκούρα απόχρωση του μπλε και για το φόντο μια φωτεινή απόχρωση του μπλε. 
γεωμετρικά σχέδια, γεωμετρικά μοτίβα, γιαπωνέζικα σχέδια, διακοσμητικά σχέδια, σχέδια ταπετσαρίας, ταπετσαρίες σχέδια,

 • Πειραματισμοί με τα συμπληρωματικά χρώματα. Τα συμπληρωματικά χρώματα, όταν τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο, δημιουργούν τη μέγιστη αντίθεση μεταξύ τους και ενισχύονται χρωματικά. Στη ζωγραφική, τα ζεύγη των συμπληρωματικών χρωμάτων είναι το κόκκινο-πράσινο, το κίτρινο-μωβ και το μπλε-πορτοκαλί. 
γεωμετρικά σχέδια, γεωμετρικά μοτίβα, γιαπωνέζικα σχέδια, διακοσμητικά σχέδια, σχέδια ταπετσαρίας, ταπετσαρίες σχέδια, σχέδια με αστέρια, σχέδια με κάναβο,
 • Πειραματισμοί με αρμονικά χρωματικά σχήματα. Επιλέξτε δύο χρώματα που βρίσκονται κοντά στον κύκλο των χρωμάτων. 
 γεωμετρικά σχέδια, γεωμετρικά μοτίβα, γιαπωνέζικα σχέδια, διακοσμητικά σχέδια, σχέδια ταπετσαρίας, ταπετσαρίες σχέδια, σχέδια με αστέρια, σχέδια με κάναβο,
 • Πειραματισμοί με μαύρο φόντο. Οι γραμμές του σχεδίου, μπροστά από το μαύρο φόντο θα φαίνονται πιο έντονες και φωτεινές.  
γεωμετρικά σχέδια, γεωμετρικά μοτίβα, γιαπωνέζικα σχέδια, διακοσμητικά σχέδια, σχέδια ταπετσαρίας, ταπετσαρίες σχέδια, σχέδια με αστέρια, σχέδια με κάναβο,
 • Πειραματισμοί με άσπρο-μαύρο. Αν επιλεκτικά βαφούν μερικά σχήματα μαύρα τότε το κυρίαρχο σχέδιο (πχ, το σχέδιο των αστεριών) γίνεται λιγότερο ευκρινές.  
σχεδιασμός ταπετσαρίας, σχεδιασμός πατερν, σχεδιασμός pattern, ασπρόμαυρη ταπετσαρία, ασπρόμαυρο διακοσμητικό,

ασπρόμαυρη ταπετσαρία, ασπρόμαυρο σχέδιο.

 • Πειραματισμοί με το άσπρο-μαύρο και τους τόνους του γκρι. Επειδή κάποια σχήματα βάφονται μαύρα, το σχέδιο των αστεριών γίνεται λιγότερο ευκρινές. 
ασπρόμαυρο διακοσμητικό σχέδιο, ασπρόμαυρη ταπετσαρία,


ασπρόμαυρο διακοσμητικό σχέδιο, ασπρόμαυρη ταπετσαρία, γεωμετρικά σχέδια

 • Πειραματισμοί με ένα χρώμα. Χρησιμοποιήστε ένα μόνο χρώμα για να τονίσετε το κυρίαρχο σχήμα (πχ. το σχήμα των αστεριών). 
διακοσμητικό σχέδιο, γεωμετρικό σχέδιο
 • Πειραματισμοί με το είδος της γραμμής. Χρησιμοποιήστε διακεκομμένες γραμμές, για να πετύχετε το εφέ του κεντήματος σασίκο. 
σασίκο, κέντημα σασίκο, σχέδια σασίκο,

 • Πειραματισμοί με το κέντρο των αστεριών. Προσθέστε ένα σχήμα, όπως για παράδειγμα ένα μικρό κύκλο, ένα τετράγωνο, ένα ακτινωτό αστέρι, στο κέντρο κάθε αστεριού. 
μοτίβο ταπετσαρίας, πως σχεδιάζω ταπετσαρίες,

 • Τονίστε μερικά σημεία του σχεδίου και διαγράψτε τις υπόλοιπες γραμμές. 
μοτίβο, διακοσμητικό σχέδιο, γεωμετρικό σχέδιο, επαναλαμβανόμενο μοτίβο, μαθήματα γραφιστικής,

 • Πειραματισμοί με το άσπρο-μαύρο και ένα τρίτο χρώμα. 
ταπετσαρίες, σχέδια ταπετσαρίας, γεωμετρικά σχέδια

γεωμετρικά σχέδια, διακοσμητικά σχέδια, σχέδια για ταπετσαρίες,

διακοσμητικό μοτίβο, γεωμετρικό μοτίβο,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου