Εικαστική εγκατάσταση με σεντόνια κρεμασμένα από πολυκατοικία σε πολυκατοικία

Στην Θεσσαλονίκη, έχει τοποθετηθεί κατά μήκος των οδών Γρηγορίου Παλαμά και Μητροπολίτου Ιωσήφ μια πρωτότυπη εικαστική εγκατάσταση, που αναμφισβήτητα έλκει το ενδιαφέρον των περαστικών. Ωστόσο, για να δει ο θεατής την ομαδική αυτή δράση θα πρέπει να σηκώσει το βλέμμα του ψηλά, προς τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών. 
εικαστική εγκατάσταση, Θεσσαλονίκη, υπαίθρια εικαστική εγκατάσταση, αστική εγκατάσταση, αστική δράση


Η εγκατάσταση αποτελείται από μερικά σκοινιά που ενώνουν τις απέναντι πολυκατοικίες μεταξύ τους. Από τα σκοινιά κρέμονται δεκάδες σεντόνια, που ζωγραφίστηκαν από τους φοιτητές των τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Φλώρινας και της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται δηλαδή για μια υπαίθρια έκθεση ζωγραφικών έργων, που δεν φοβούνται να εκτεθούν στη βροχή, στον αέρα, στον ήλιο, στο τσαλάκωμα, στα σχόλια και στις φευγαλέες ματιές των περαστικών. 

υπαίθρια τέχνη, εικαστική εγκατάσταση, Θεσσαλονίκη, κρεμασμένα έργα τέχνης, κρεμασμένα σεντόνια, κρεμασμένα έργα ζωγραφικής,

Η δράση φέρει τον τίτλο "Βγάζουμε τα πλυμένα μας στη φόρα" και αποτελεί παράφραση της φράσης "βγάζουμε τα άπλυτα στη φόρα". Το αποτέλεσμα δημιουργεί συνειρμούς και όνειρα που παραπέμπουν στις αυλές αλλοτινών εποχών ή ακόμη στις μπουγάδες των τσιγγάνων που συνηθίζουν να τις απλώνουν απ'ακρη σ'ακρη οριοθετώντας με τον τρόπο αυτό το τσαντίρι τους. 

εικαστική μπουγάδα, Θεσσαλονίκη, υπαίθρια εικαστική εγκατάσταση, κρεμασμένα σεντόνια, υπαίθρια τέχνη, ,

Τόπος: Θεσσαλονίκη/ οδοί Γρηγορίου Παλαμά και Μητροπολίτου Ιωσήφ. 
Χρόνος: Δεκέμβριος 2014

1 σχόλιο: