Βελονιά "ανοικτό ψαροκόκκαλο"

Η βελονιά "ανοικτό ψαροκόκαλο" γνωστή και ως Ρώσικη βελονιά αποτελεί μια παραλλαγή της απλής σταυροβελονιάς. Ονομάστηκε έτσι γιατί μοιάζει με τον σκελετό του ψαριού. Η σταυροβελονιά αποτελεί ένα απλό "Χ" όπου οι διαγώνιες βελονιές τέμνονται στο κέντρο. Στη βελονιά ψαροκόκαλο οι διαγώνιες βελονιές τέμνονται εναλλάξ πάνω ή κάτω από το κέντρο. Η βελονιά ανοικτό ψαροκόκαλο χρησιμοποιείται είτε για να δημιουργήσει διακοσμητικές σειρές είτε για να ενώσει υφάσματα μεταξύ τους με διακοσμητικό τρόπο. Δουλεύεται, τόσο στο ελεύθερο κέντημα όσο και στο μετρητό, ειδικά πάνω σε καμβά τύπου Αϊντα. 
βελονιές, μετρητό κέντημα, βελονιά ψαροκόκαλο,


Οδηγίες για τη βελονιά ψαροκόκαλο σε καμβά 
1. Φέρτε τη βελόνα από κάτω προς τα πάνω διαμέσου της οπής (1). Αντί να την περάσετε στην αμέσως επόμενη διαγώνια οπή, περάστε την σε μια οπή πιο δεξιά και πιο πάνω, δηλαδή στην οπή (2).

2. Περάστε τη βελόνα από κάτω προς τα πάνω, διαμέσου της οπής (3) που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και αριστερά από την προηγούμενη οπή. Τώρα περάστε τη βελόνια διαγώνια κάτω, στην οπή (4).

5. Περάστε τη βελόνα από κάτω προς τα πάνω, διαμέσου της οπής (5) που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και αριστερά από την προηγούμενη οπή.
herringbone, stitch, how to, open herringbone

6. Επαναλάβετε τα βήματα για να ολοκληρώσετε τη σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου