Σταυροβελονιά με μακρύ σκέλος (παραλλαγή της σταυροβελονιάς)

Η "σταυροβελονιά με μακρύ σκέλος (long-arm cross stitch)", γνωστή και ως "πλεκτή σλάβικη βελονιά (plaited slav stitch)" αποτελεί μια παραλλαγή της παραδοσιακής σταυροβελονιάς, δεδομένου ότι αποτελείται από δύο διαγώνιες βελονιές. Η συγκεκριμένη βελονιά χρησιμοποιείται στο μετρητό κέντημα για να δημιουργηθούν ενδιαφέρουσες μπορντούρες που μοιάζουν με πλεκτές κοτσίδες.
σταυροβελονιά, κέντημα, βελονιές

Οδηγίες:
Η συγκεκριμένη βελονιά κεντιέται όπως και η τυπική σταυροβελονιά καθώς περιλαμβάνει δύο διαγώνιες βελονιές τη μία πάνω στην άλλη. Η διαφορά είναι ότι η δεύτερη διαγώνια βελονιά είναι πιο μακριά από την πρώτη.
σταυροβελονιά, βελονιά, βελονιές κεντήματος, παραλλαγές σταυροβελονιάς

Βήμα 1: Το κέντημα ξεκινάει από την πάνω-αριστερή γωνία του τετραγώνου. Περάστε τη βελόνα και την κλωστή από κάτω προς τα πάνω διαμέσου της οπής (1). Περάστε τη βελόνα κάτω διαμέσου της οπής (2). Μόλις κεντήσατε μια διαγώνια βελονιά.
Βήμα 2: Περάστε την βελόνα πάνω διαμέσου της οπής (3), η οποία είναι και η κάτω-αριστερή γωνία του τετραγώνου.Τώρα, αντί να περάσετε τη βελόνα στην πάνω-δεξιά γωνία του τετραγώνου, όπως θα κάνατε στην απλή σταυροβελονιά, περάστε την διαμέσου της οπής (4), η οποία είναι η πάνω-δεξιά γωνία του επόμενου τετραγώνου.
Βήμα 3: Για να κεντήσετε την επόμενη βελονιά, περάστε τη βελόνα πάνω διαμέσου της οπής (5), η οποία είναι και η κενή οπή του πρώτου τετραγώνου και κάτω διαμέσου της οπής (6).
Βήμα 4: Περάστε τη βελόνα πάνω διαμέσου της οπής (7) και κάτω διαμέσου της οπής (8).

Όταν η βελονιά κεντιέται σε σειρές, τότε το αποτέλεσμα μοιάζει με πλεγμένες κοτσίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου