Καλοκαιρινό θέμα σε μαξιλαροθήκη / ομπρέλα θαλάσσης

Η ομπρέλα θαλάσσης είναι ένα φρέσκο και νεανικό σχέδιο που μπορεί να μετατρέψει μια βαρετή, μονόχρωμη μαξιλαροθήκη σε ένα εντυπωσιακό κεντημένο κομμάτι. Το project είναι κατάλληλο για αρχάριους στο γραφτό κέντημα που θέλουν να εξασκήσουν τρεις από τις βασικότερες βελονιές: την βελονιά πλακέ, την πισωβελονιά και το διακοσμητικό φεστόνι. 
πισωβελονιά, φεστόνι, πλακέ κέντημα, γραφτό κέντημα, μαθήματα κεντήματος
Υλικά και εργαλεία 
  • Βελόνα και ψαλιδάκι κεντήματος
  • Βαμβακερή κλωστή- μουλινέδες (πράσινο, κόκκινο και μαύρο)
  • Καρμπόν
  • Μια μαξιλαροθήκη
Οδηγίες βήμα-βήμα
1. Εκτυπώστε το σχέδιο με την ομπρέλα θαλάσσης. Το σχέδιο έχει διαστάσεις 8cm πλάτος και 6cm ύψος αλλά μπορείτε να το εκτυπώσετε με μικρότερες διαστάσεις, Ωστόσο, δεν συνιστάται να το τυπώσετε μεγαλύτερο καθώς η πλακέ βελονιά είναι κατάλληλη για κάλυψη μικρών περιοχών.

ομπρέλα, σχέδιο

2. Αντιγράψτε το σχέδιο στο ύφασμα χρησιμοποιώντας καρμπόν. Χρησιμοποιήστε τελάρο κεντήματος για να παραμένει το ύφασμα τεντωμένο καθώς κεντάτε. 
καρμπόν, κέντημα, ύφασμα,

3. Κόψτε ένα κομμάτι από την πράσινη κλωστή (6-ίνες), περάστε την στη βελόνα και κάντε κόμπο. Περάστε τη βελόνα από πάνω προς τα κάτω στη σημείο (1). Τραβήξτε απαλά μέχρι τον κόμπο. Περάστε από κάτω προς τα πάνω στο σημείο (2) και τραβήξτε απαλά. Το τέχνασμα αυτό θα σας επιτρέψει να στερεώσετε την αρχή της κλωστής κάτω από τις πρώτες βελονιές χωρίς να κάνετε εμφανή κόμπο στο πίσω μέρος.  
κόμπος, πως να κάνω κόμπο, κέντημα, πως ξεκινάω

4. Θα κεντήσετε την περιοχή με πλακέ βελονιές. Περάστε την βελόνα κάτω στο σημείο (3) και πάνω στο σημείο (4).
πλακέ κέντημα, πως αρχίζω το κέντημα

5. Συνεχίστε τις πλακέ βελονιά, η μία παράλληλη στην άλλη, μέχρις όπου φτάσετε μετρικά χιλιοστά κάτω από τον κόμπο. Είναι ώρα να κόψετε τον κόμπο. Η αρχή της κλωστής βρίσκεται στερεωμένη κάτω από τις αρχικές βελονιές. 
how to stitch without knot

6. Ολοκληρώστε την πράσινη περιοχή. 
umbrella, embroidery,

Σημείωση: Αν γυρίσετε το ύφασμα από την ανάποδη θα παρατηρήσετε ότι δεν υπάρχει εμφανής κόμπος. 
πλακέ βελονιά, πλακέ κέντημα

Πως να ολοκληρώσετε την κλωστή. Όταν ολοκληρώσετε μια περιοχή με ένα χρώμα ή όταν  η κλωστή γίνει πολύ μικρή, τότε χρειάζεται να κόψετε την κλωστή. Γυρίστε το ύφασμα από την ανάποδη και αντί κόμπου περάστε τη βελόνα με την κλωστή κάτω από μερικές βελονιές. Κόψτε την επιπλέον κλωστή.   

7. Κεντήστε όλες τις περιοχές με πράσινη κλωστή. Οι βελονιές θα πρέπει να είναι η μία πολύ κοντά στην άλλη έτσι ώστε να μην φαίνεται το ύφασμα. Προσοχή, μην τραβάτε πολύ την κλωστή για να μην μαζεύει το ύφασμα.
πλακέ βελονιά

8. Επιλέξτε την κόκκινη κλωστή (6-ίνες) και κεντήστε τις υπόλοιπες περιοχές της ομπρέλας. 
πλακέ βελονιά, πλακέ κέντημα

9. Το υπόλοιπο σχέδιο θα κεντηθεί με μαύρη κλωστή (4-ίνες) και με πισωβελονιά. Για να αποφύγετε τη δημιουργία κόμπου γυρίστε το ύφασμα από την ανάποδη και περάστε τη βελόνα κάτω από μερικές βελονιές.
πως ξεκινάω το κέντημα

10. Κεντήστε με πισωβελονιά το στύλο, το περίγραμμα της ομπρέλας καθώς και τις ενδιάμεσες γραμμές.
κέντημα, μαξιλαροθήκη, μαξιλάρι, πλακέ βελονιά

9. Τέλος για το έδαφος επιλέξτε μια διακοσμητική βελονιά όπως τη βελονιά φεστόνι.
πλακέ κέντημα, σχέδιο κεντήματος, ιδέες για κέντημα

κέντημα, μαξιλαροθήκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου