Πευκοβελονιά

Η πευκοβελονιά αποτελεί μια γνωστή διακοσμητική βελονιά που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει γραμμές και καμπύλες που μοιάζουν με κλαδιά. Χρησιμοποιείται επίσης και για αραιό γέμισμα περιοχών. Από τεχνικής άποψης, η "πευκοβελονιά αποτελείται από δύο βελονιές φεστόνι που εναλλάσσουν κατεύθυνση, η μία γίνεται δηλαδή αριστερά και η άλλη δεξιά. 


Οδηγίες:

1. Για να δουλέψουμε με τη συγκεκριμένη βελονιά, θα πρέπει να σχεδιάσουμε στο ύφασμα μια βοηθητική γραμμή και να φανταστούμε δύο παράλληλες γραμμές στα δεξιά και στα αριστερά της αρχικής γραμμής (κατά την γνώμη μου δε χρειάζεται να σχεδιάσετε τις παράλληλες γραμμές αν και μερικά βιβλία το συστήνουν). Περάστε τη βελόνα από πίσω προς τα εμπρός στο σημείο (1). Το κέντημα ξεκινάει από πάνω προς τα κάτω ή από αριστερά προς τα δεξιά.
2. Μετακινήστε τη βελόνα οριζόντια προς τα δεξιά και περάστε την από εμπρός προς τα πίσω στο σημείο (2). Τραβήξτε απαλά την κλωστή αφήνοντας μια μικρή θηλιά. 
3. Περάστε τη βελόνα από πίσω προς τα εμπρός στο σημείο (3) περνώντας τη βελόνα και την κλωστή μέσα από τη θηλιά. 
4. Τραβήξτε σφιχτά για να ολοκληρώσετε την πρώτη λοξή βελονιά. 
βελονιές, οδηγίες, πευκοβελονιά

5. Επειδή τα "αγκάθια" της πευκοβελονιάς θα πρέπει να αλλάζουν κατεύθυνση, μετακινήστε τη βελόνα οριζόντια προς τα αριστερά και περάστε την από εμπρός προς τα πίσω στο σημείο (4). Τραβήξτε απαλά την κλωστή αφήνοντας μια μικρή θηλιά.  
6. Φέρτε τη βελόνα πάνω στο σημείο (5) περνώντας τη βελόνα μέσα στη θηλιά.  
7. Τραβήξτε για να ολοκληρώσετε και τη δεύτερη βελονιά. 
πευκοβελονιά, κέντημα, οδηγίες, μαθήματα

8. Αλλάξτε πάλι κατεύθυνση και κεντήστε μια ακόμη βελονιά από τη δεξιά πλευρά. 
βελονιά, κέντημα φτερό, πευκοβελονιά

9. Αλλάξτε πάλι κατεύθυνση και κεντήστε μια ακόμη βελονιά από την αριστερή πλευρά. 
οδηγίες, κέντημα, πευκοβελονιά

Συνεχίστε το κέντημα με τον ίδιο τρόπο μέχρις ότου ολοκληρωθεί η γραμμή. 

Πως να ολοκληρώσετε τη βελονιά: Μετά την τελευταία θηλιά φέρτε τη βελόνα από εμπρός προς τα πίσω κεντώντας μια βελονιά τρύπωμα. 
γραφτό κέντημαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου