Κεντημένη διακόσμηση σε παντελόνι με τη βελονιά καβαλίκι ή καρφωτή

Μήπως τα μπλούτζιν σας είναι πολύ βαρετά και συνηθισμένα για το στυλ σας? Αν, ναι τότε δοκιμάστε να κεντήσετε μια διακοσμητική ζώνη στα μπατζάκια, χρησιμοποιώντας τη βελονιά καβαλίκι ή καρφωτό. 
διακόσμηση ρούχων, κέντημα, παντελόνι, διακόσμησης, σχέδια κεντήματοςΥλικά και εργαλεία:
  • Νήμα πλεξίματος (δύο χρώματα).
  • Βαμβακερή κλωστή - μουλινέ (δύο χρώματα).
  • Ψαλίδι.
  • Ένα παντελόνι. 

Οδηγίες:
1. Χρησιμοποιήστε την κιμωλία του ράφτη (ονομάζεται και σαπουνάκι) για να σχεδιάσετε μια τυχαία καμπύλη γύρω από το μπατζάκι. 
σαπουνάκι μοδίστρα, κιμωλία, μοδίστρα, ράφτης

2. Για να κεντήσουμε την καμπύλη θα χρησιμοποιήσουμε τη βελονιά καβαλίκι ή καρφωτό. Θα χρειαστούμε δύο κλωστές και δύο βελόνες: Μία παχιά κλωστή και μία λεπτότερη κλωστή. Περάστε τη βελόνα με την παχιά κλωστή από πίσω προς τα εμπρός στο σημείο (a). Περάστε επίσης λίγο πιο δεξιά τη βελόνα με την λεπτή κλωστή στο σημείο (1). 

3. Ευθυγραμμίστε την παχιά κλωστή με την καμπύλη του σχεδίου. 
4. Περάστε την βελόνα με την λεπτή κλωστή πάνω από τη παχιά κλωστή 
5. Περάστε τη βελόνα από πίσω προς τα εμπρός στο σημείο (3).
6. Περάστε τη βελόνα πίσω στο σημείο (4). Καθώς προχωράτε μπορείτε να τραβάτε την παχιά κλωστή για να παραμένει τεντωμένη. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο, κεντώντας μικρές πλακές βελονιές πάνω από την παχιά κλωστή. Ουσιαστικά, μόνο η μία από τις δύο κλωστές διαπερνά το ύφασμα ενώ η άλλη παραμένει στο πάνω μέρος του υφάσματος. 
οδηγίες, κέντημα, βελονιές, παντελόνι

7. Για να ολοκληρώσετε την καμπύλη πάρτε τη βελόνα με την παχιά κλωστή και περάστε την από εμπρός προς τα πίσω διαμέσου του ίδιου σημείου από το οποίο ξεκινήσατε το κέντημα της καμπύλης. 

8. Με την κιμωλία σχεδιάστε ακόμη μία τυχαία καμπύλη, λίγο διαφορετική από την προηγούμενη. Με την ίδια ακριβώς τεχνική (καρφωτή βελονιά) και χρησιμοποιώντας τις ίδιες κλωστές κεντήστε την καμπύλη.

9. Εμπλουτίστε περαιτέρω το μοτίβο σχεδιάζοντας και κεντώντας δύο ακόμη καμπύλες.

10. Ας γεμίσουμε το κενό μεταξύ των κεντημένων διπλών καμπυλών με ένα εύκολο μοτίβο: το ζικ ζακ. Μπορείτε να επιλέξετε τα ίδια ή διαφορετικά χρώματα κλωστών. Περάστε τις βελόνες και τις κλωστές από πίσω προς τα εμπρός. Η παχιά κλωστή περνάει από την αρχή του σχεδίου ενώ η λεπτότερη κλωστή ξεκινάει μετατοπισμένη μερικά χιλιοστά πιο πάνω. Ευθυγραμμίστε την παχιά κλωστή δημιουργώντας (με το μάτι) το μοτίβο, ενώ με τη λεπτότερη κλωστή θα πρέπει να κεντάτε μικρές πλακέ βελονιές, σε όσο γίνεται ίσες αποστάσεις. 
διακόσμηση παντελονιού, κέντημα, ιδέες

11. Συνεχίστε το κέντημα του μοτίβου μέχρις ότου ολοκληρωθεί περιμετρικά.

Το παντελόνι είναι έτοιμο. Μπορείτε να κεντήσετε είτε το ένα, είτε και τα δύο μπατζάκια με το ίδιο ή με διαφορετικό σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου