Ανάγλυφη βελονιά η βελονιά Ροκοκό (bullion knot)

Η συγκεκριμένη βελονιά δίνει ένα ανάγλυφο αποτέλεσμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να δημιουργήσει μια όμορφη λεπτομέρεια είτε για να γεμίσει με πυκνές ανάγλυφες βελονιές μια περιοχή του σχεδίου. Με αυτήν τη βελονιά κεντιούνται τα μάτια στα πουλιά, οι καρδιές των λουλουδιών, τα μαλλιά των αγγέλων κ.ά.
παραδοσιακές βελονιές

Οδηγίες
1. Περάστε τη βελόνα από πίσω προς τα εμπρός στο σημείο (1) και από εμπρός προς τα πίσω στο σημείο (2). Η απόσταση μεταξύ των δύο σημείων θα καθορίσει το μέγεθος του κόμπου.  
2. Περάστε τη βελόνα μερικώς μπροστά στο σημείο (1) δηλαδή αφήστε το κεφάλι της βελόνας πίσω. 


3. Τυλίξτε την κλωστή γύρω από τη βελόνα 5 ή 6 φορές (η και περισσότερες φορές). Ο αριθμός των στροφών εξαρτάται από το επιθυμητό μήκος του κόμπου. Το μήκος του κόμπου πρέπει να είναι περίπου ίσο με την απόσταση μεταξύ των σημείων (1) και (2). 

Βελονιά, κόμπος, κορδόνι,


4. Κρατήστε την τυλιγμένη κλωστή με τον αντίχειρα και με τον δείκτη του ενός χεριού. Με το άλλο χέρι τραβήξτε την κλωστή προς τα πάνω. Πιέστε την τυλιγμένη κλωστή προς το ύφασμα. Αν αισθάνεστε ότι η βελόνα έχει κολλήσει, στρίψτε την μερικές φορές δεξιά-αριστερά για να ξεκολλήσει. 5. Συνεχίστε να τραβάτε την κλωστή μέχρι το τέλος. 6. Στρώστε τον κόμπο πάνω στο ύφασμα. Περάστε τη βελόνα από εμπρός προς τα πίσω στο σημείο (2)


Είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε μια λεπτή βελόνα με μικρό κεφάλι για να μην σκαλώνει στην τυλιγμένη κλωστή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου