Μάθημα 04: Εύκολο λουλούδι με πέταλα

Η διαδικασία είναι όμοια με το κέντημα μονού πετάλου με κοντές και μακριές βελονιές. Ωστόσο, σε αυτό το μάθημα θα μάθετε δύο ακόμη τεχνικές που χρησιμοποιούνται ευρέως στο γραφτό κέντημα λουλουδιών. 
Α) Να αναμιγνύετε κλωστές με διαφορετικά χρώματα. 
Β) Να προσθέτετε φωτεινές περιοχές και σκιές με μονή κλωστή.
κέντημα, γραφτό κέντημα, λουλούδι, οδηγίες κεντήματος,

βελονιές:

Κλωστές: 
  • Anchor 65 
  • Anchor 74 
  • Anchor 76  
  • Anchor 303
Ύφασμα: Λευκό βαμβακερό (χασές. καραβόπανο κτλ) ή λευκό λινό.

Οδηγίες
1. Κατεβάστε και εκτυπώστε το σχέδιο του λουλουδιού. Μεταφέρετε το σχέδιο με καρμπόν σε λευκό ύφασμα. Καθώς το σχέδιο είναι απλό μπορείτε να το σχεδιάσετε απευθείας με μολύβι. 

2. Κεντήστε το περίγραμμα του σχεδίου με τη διχαλωτή βελονιά χρησιμοποιώντας δύο κλωστές από το μουλινέ χρώματος ανοιχτού ροζ (Anchor 74).

3. Τα πέταλα θα κεντηθούν με εναλλαγή μακριών και κοντών βελονιών. Με το μολύβι σχεδιάστε μερικές γραμμές οδηγούς από το περίγραμμα προς το κέντρο. Οι γραμμές οδηγοί σας βοηθούν να κατευθύνετε ομαλά τις βελονιές. Πάρτε δύο κλωστές από το μουλινέ χρώματος ροζ (Anchor (74). Ξεκινήστε το κέντημα από το κέντρο του πετάλου. Πρώτα κεντήστε τη μία πλευρά. Οι βελονιές περνούν πάνω από το περίγραμμα με τη διχαλωτή βελονιά. 
Οι βελονιές θα πρέπει να αλλάζουν ομαλά κατεύθυνση για να προσαρμόζονται στο σχήμα του πετάλου. Επίσης, οι βελονιές δεν πρέπει να έχουν όλες το ίδιο μήκος (άλλες να είναι πιο μακριές άλλες πιο κοντές) για να είναι το αποτέλεσμα πιο φυσικό και τυχαίο. 

λουλούδι, κέντημα, κεντημένα λουλούδια

4. Κεντήστε την άλλη πλευρά του πετάλου ξεκινώντας και πάλι από το κέντρο προς την άκρη. 
flower, petal, embroidery, stitching, thread painting, needle painting

5. Κεντήστε την εξωτερική σειρά από όλα τα πέταλα. 
πέταλα, κέντημα λουλουδιών, λουλούδια, βελονιές, κέντημα


6. Κεντήστε την αμέσως επόμενη σειρά χρησιμοποιώντας και πάλι δύο κλωστές από τον ίδιο μουλινέ (ροζ -Anchor 74). Θυμηθείτε ότι οι νέες βελονιές θα πρέπει να διαχωρίζουν τις προηγούμενες βελονιές, δηλαδή να περνούν ανάμεσα από τις κλωστές. 
λουλούδια, κέντημα

7. Το χρώμα του λουλουδιού αλλάζει στο κέντρο και γίνεται κιτρινωπό. Για να κάνουμε την αλλαγή του χρώματος πιο ομαλή, πάρτε μία κλωστή από τον ροζ μουλινέ  (Anchor 74) και μία κλωστή από τον κίτρινο μουλινέ (Anchor 303) και περάστε τις κλωστές στη βελόνα. Ο συνδυασμός διαφορετικών κλωστών δημιουργεί ένα πιο πλούσιο και παλλόμενο χρωματικό αποτέλεσμα. 
Κεντήστε μακριές βελονιές που συγκλίνουν στο κέντρο. 
κέντημα, λουλούδια


8. Το λουλούδι είναι μονότονο. Για να το ζωντανέψουμε και για να γίνει πιο τρισδιάστατο θα προσθέσουμε σκιάσεις. Πάρτε μία κλωστή από τον μουλινέ χρώματος σκούρο ροζ (Anchor 76) και με μακριές βελονιές προσθέστε σκιά και ένταση σε ορισμένα σημεία. 
λουλούδι, κέντημα,

9. Τέλος πάρτε μία κλωστή από τον μουλινέ (Anchor 65) και κεντήστε ακτινωτά την "καρδιά" του λουλουδιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου