Σχετικά & Επικοινωνία

Το ιστολόγιο Textile Arts, ασχολείται με τις διάφορες τεχνοτροπίες που επεμβαίνουν πάνω στο ύφασμα μετά την ύφανση, με σκοπό την διακόσμησή του υφάσματος, ή καλύτερα με σκοπό την αλλαγή της μορφής του. Τέτοιες τεχνοτροπίες είναι για παράδειγμα το κέντημα, το απλικέ, το ξέφτισμα, το shibori, το μπατίκ, το patchwork, κα. 

Για μένα: 
Σπούδασα αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση (Master of Arts in Education). Εργάζομαι κυρίως, ως εκπαιδευτικός εικαστικών μαθημάτων και ως συγγραφέας/αρθρογράφος. 

Ως εκπαιδευτικός έχω διδάξει εικαστικά μαθήματα, σχέδιο και ιστορία της τέχνης σε όλες σχεδόν τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (σε δημοτικά σχολεία, ΙΕΚ, ΤΕΙ, στον κολέγιο ΑΚΤΟ και αλλού).

Ως συγγραφέας έχω εκδώσει δύο προσωπικά βιβλία, σε σχέση με την αρχιτεκτονική και την χειροτεχνία, ενώ έχω συμμετέχει στη έκδοση πολλών άλλων βιβλίων. Αρθρογραφώ επίσης στο αρχιτεκτονικό περιοδικό "Κτίριο" και στο ιστολόγιο decobook.gr. 

Ως εικαστικός χειροτέχνης δουλεύω με το ύφασμα και διερευνώ διάφορες τεχνοτροπίες από όλον τον κόσμο, σύγχρονες και παραδοσιακές. 


  1 σχόλιο: